Siirry sisältöön
paakirjoitus
Airut 3/2024
Pääkirjoitus

Kesällä luetaan!

Nainen, jolla on ruskeat olkapäille ulottuvat hiukset, joissa on vaaleita raitoja. Pyöreät silmälasit. Lyhythihainen pusero. jossa on mustalla pohjalla valkoisia vinoja soikioita.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Teksti Marika Mäkinen

”Kesä on aikaa rentoutua, nauttia luonnosta ja ennen kaikkea uppoutua hyvien kirjojen maailmaan.

Lomalla ei ole kiire minnekään, joten kirjan kanssa voi viipyillä rauhassa ja nauttia jokaisesta sivusta. Parasta on löytää täydellinen lukunurkkaus – riippumatto puiden varjossa, mukava tuoli terassilla tai viltti nurmikolla.

Monipuolinen lukeminen rikastuttaa elämää ja avaa uusia näkökulmia. Lukeminen edistää myös hyvinvointia. Tutkimukset osoittavat, että lukeminen vähentää stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja lisää empatiaa. Kesäloman rauhalliset hetket ovat oivallinen aika vahvistaa näitä taitoja. Parhaimmillaan lukeminen voi olla jopa meditatiivista ja tarjota pakopaikan arjen haasteista.

Lukeminen kuuluu kesään, koska se on tapa kokea ja elää vahvemmin. Olipa kirjan muoto mikä tahansa, se vie mukanaan, rikastuttaa ja antaa elämyksiä. Äänikirjojen hyvä puoli on, että niitä voi kuunnella kävellessä, kokatessa tai vaikka veneen nokassa.

Nappaa siis kirja kainaloon ja anna lukuseikkailun alkaa.”

Edellä oleva teksti on tekoälyn tuottama: poistoilla, joillakin lisäyksillä ja muutaman virheen korjauksella, kylläkin. Ällistyttävää, vai mitä? Käskynä tekoälylle oli: ”Kirjoita pääkirjoitus kuin Marika Mäkinen”.

Lisää tekoälystä ja sen mahdollisuuksista näkövammaiselle käyttäjälle voit lukea tämän lehden sivuilta.

Antoisia lukuhetkiä kesälle ja palataan syyskuun alussa entistä lukeneempina!