Siirry sisältöön
Ilmoitukset

Haastateltavia pro gradu -tutkielmaan

Ilmoitus julkaistu

Hei sinä näkövammainen opiskelija!

Opiskelen erityisopettajaksi Itä-Suomen yliopistossa ja teen pro gradu -tutkielmaa hyvin vähän tutkitusta aiheesta, näkövammaistaidoista. Tarvitsen tässä Sinun arvokasta apuasi. Kiinnostuksen kohteena ovat näkövammaistaidot opiskelijoiden itsensä määritteleminä sekä näkövammaistaitojen harjoitteleminen ja oppiminen. Aineisto kerätään puhelinhaastatteluilla syksyn aikana. Voit siis osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Voit osallistua tutkimukseen, jos olet alle 30-vuotias ja opiskelet yleisessä ammattikoulussa, lukiossa, yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla tietoa näkövammaistaidoista tai mitään erityisiä taitoja. Riittää, että liikut valkoisen kepin tai opaskoiran kanssa tai sinulla on opiskelun apuvälineenä erillinen suurentava ohjelma (esim. ZoomText) tai puheeseen perustuva ruudunlukuohjelma (esim. JAWS, NVDA, VoiceOver).

Jos olet kiinnostunut osallistumaan haastatteluun, ota minuun yhteyttä. Kiinnostuneille lähetän kirjeen, joka sisältää tarkemmat tiedot tutkimuksestani sekä tutkimuslupalomakkeen. Alaikäisiltä tarvitaan myös huoltajan lupa.

Vastaan mielelläni kaikkiin tutkimusta koskeviin kysymyksiin.

Senni Hirvonen
050 4961248
senhi@uef.fi