Siirry sisältöön
Ilmoitukset

Näkövammaisten aikuisten tuetut lomat 2024

Ilmoitus julkaistu

Solaris-lomat ry järjestää tuettuja lomia STEA:n myöntämällä tuella. Lomat on tarkoitettu näkövammaisille aikuisille, jotka eivät omin varoin pysty järjestämään lomaa.

Viiden vuorokauden lomaan sisältyy majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, täysihoito (aamiainen, lounas ja päivällinen) sekä monipuolista ohjattua ohjelmaa. Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Lomatuki voidaan myöntää korkeintaan joka kolmas vuosi ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana. Ensikertalaiset hakijat ovat etusijalla.

Lomaa on mahdollista hakea yksin, puolison, ystävän tai henkilökohtaisen avustajan kanssa.

Mitä tuettu loma maksaa?

Lomailija maksaa omavastuuosuuden 60 € ja matkat. Aikuisilta edellytetään omatoimista selviytymistä lomalla. Mikäli hakija tarvitsee avustajan, hän hankkii sen itse (hakemuksessa mainittava avustajan nimi ja henkilötunnus), omavastuu 60 €.

Täytä lomahakemus huolellisesti!

Koska hakijoita on paljon, loma voidaan myöntää vain pienelle osalle. Kiinnitä erityistä huomiota perusteluosan kaikkien kohtien täyttämiseen, ilman perusteluja lomaa ei voida myöntää. Mainitse näkövammastasi, valinnassa otetaan huomioon myös sairaudet ja liikuntarajoitteet sekä taloudelliset ja sosiaaliset perustelut. Vain lomalle valituille lähetetään kutsukirje ja omavastuulasku noin kuukausi ennen loman alkua.

Miten voit hakea lomalle?

Lomalle haetaan täyttämällä paperinen lomahakemus tai sähköisesti www.solaris-lomat.fi. Paperinen hakemus palautetaan osoitteella: Solaris-lomat, Kauppakaarre 1, 00700 Helsinki.

Hakemuksen täyttämisessä sinua auttavat alueyhdistysten henkilökunta ja Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvonnan asiantuntijat.

Hakemuksia ja lisätietoja saa:

– näkövammaisten alueyhdistyksestä

– Solaris-lomista puh. 043 824 3095 klo 9.00–12.00, pia.perakyla@solaris-lomat.fi

Näkövammaisten aikuisten tuettujen lomien ajankohdat 2024

Lomajaksojen ohjelmassa on eri-ikäisille ja -kuntoisille sopivaa liikuntaa ja muuta virkistävää ohjelmaa. Lomat on tarkoitettu aikuisille, lapsia ei voi ottaa mukaan. Lomien hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen lomaa.

17.–22.3. Imatran Kylpylä, Imatra

14.–19.4. Peurunka, Laukaa

26.–31.5. Vesileppis, Leppävirta

3.–8.6. Lehmirannan lomakeskus, Salo

23.–28.6. Kunnonpaikka, Siilinjärvi

29.7.–3.8. Hyvinvointikeskus Apila, Kangasala

4.–9.8. Spa Hotel Sani, Kalajoki

23.–28.9. Härmän Kylpylä, Ylihärmä

14.–19.10. Kruunupuisto, Punkaharju

11.–16.11. Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio