Siirry sisältöön
Ilmoitukset

Pisteillä piirtämisen kurssi joulukuussa

Ilmoitus julkaistu

Aika: lauantai 5.12.2020 klo 10.00 – 16.00, välissä omakustanteinen lounastauko.
Paikka: Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n toimintakeskus, Linnankatu 32, Oulu
Etäyhteydellä: Microsoft Teams
Toteutus: paikan päällä kello 10.00 – 16.00, etäosuus kello 10.00 – 12.00
Ilmoittautumiset: viimeistään 22.11.2020, yhdistys@ppnry.net tai 08 311 5653. Jos ilmoittaudut etäkurssiosuuteen, ilmoita nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä postiosoitteesi, jotta voimme lähettää oppimateriaalin etukäteen.

Mukaan mahtuu kuusi läsnä- ja kuusi etäosallistujaa.

Haluatko muistaa ystävää persoonallisella, näkövammaisystävällisellä joulukortilla? Opetellaan yhdessä pisteillä piirtämisen perusmalleja ja suunnitellaan omia joulukortteja.

Pisteillä piirretään joko pistekirjoituskoneella tai taululla ja naskalilla. Kuvioiden muodostamiseen käytetään niin olemassa olevia kirjaimia kuin myös erikoismerkkejä, jotka ilmaistaan numeroilla (vasemmalla ylhäältä alas lukien pisteet 1, 2, 3, oikealla ylhäältä alas lukien pisteet 4, 5, 6). Osallistujilta edellytetään pistekirjoitusaakkosten hallintaa. Lisäksi etäosallistujilta odotetaan Teamsin peruskäyttötaitoa.

Ohjelmarunko
Aamupäivällä harjoitellaan perusmuotoja ja valmistetaan yhdessä kortti, jossa kuvana lahjapaketti.
Iltapäivällä piirretään lumiukko ja luodaan omia malleja.
Etänä on mahdollista osallistua klo 10.00 – 12.00 välillä, ohjelma on sama kuin läsnäolevillekin. Lumiukon ohjeet toimitetaan etäosallistujille sähköpostilla.
Ota mukaan oma pistekirjoituskone tai taulu ja naskali (vähintään 12-rivinen)! Etäosallistujat tarvitsevat samat varusteet.
Kurssi on tarkoitettu näkövammaisille eripuolilta Suomea. Kurssi on maksuton ja toteutetaan yhdessä Näkövammaiset Käsityöntekijät ry:n kanssa.
Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry korvaa omien jäsentensä matkakulut 10 euroa ylittävältä osalta, edullisinta matkustustapaa käyttäen. Matkakuluista on sovittava etukäteen toiminnanjohtajan kanssa.
Muilta alueilta osallistuvat huolehtivat omista matka-, majoitus- ja ateriakustannuksistaan.
Kurssin ohjaaja: Anne-Laure Janssen, käsityöohjaaja sekä pistekirjoitusohjaaja
Lämpimästi tervetuloa huikeaan pisteillä piirtämisen maailmaan!