Siirry sisältöön
Ilmoitukset

Tule mukaan Käsillä-käsityöyrittäjä­valmennukseen keväällä 2021. Käsillä sisustaa!

Ilmoitus julkaistu

Haluatko kehittää itseäsi käsityöyrittäjänä? Kiinnostaisiko sinua saada lisäansioita käsityöläisenä? Haluatko ideoida uusia tuotteita? Ilmoittaudu mukaan Käsillä-valmennukseen!

Tammikuussa jatkuu valtakunnallinen Käsillä – Näkövammaisten käsityöyrittäjävalmennus jo toimiville käsityöyrittäjille ja -yritystä suunnitteleville. Valmennus on jatkuvaa STEA-rahoitteista tavoitteellista käsityöyrittäjävalmennusta, jossa opitaan käsityöläisyyteen, yrittäjyyteen ja vahvistetaan osallisuutta työelämässä. Käsillä-valmennuksen tavoitteena on ylläpitää näkövammaiskäsityötaitoja sekä luoda uusia tuotteita perinteisten lisäksi. Vuoden 2021 Käsillä-valmennuksen teemana on sisustaminen.

Käsillä-valmennukseen voivat hakea mukaan näkövammaiset henkilöt kaikkialta Suomesta. Tärkeintä on, että valmennettavalla on motivaatiota käsityötaitojen hankkimiseen ja elinkeinon harjoittamiseen. Käsillä-valmennuksessa tuetaan sekä yksilöllistä käsityötaitojen oppimista että uusien tuotteiden suunnittelua ottaen huomioon jokaisen opiskelijan erilaiset edellytykset ja tarpeet. Käsillä-valmennuksen tavoitteena on, että jokaisella osallistujalla on valmennuksen päätyttyä ainakin yksi oma uusi käsityötuote myyntiin.

Tammikuussa alkava käsityöyrittäjävalmennus kestää viisi kuukautta. Lähiopetusta on joka kolmas viikko 3–4 päivää kerrallaan Iiris-keskuksessa Helsingissä, Marjaniementie 74. Lähipäivinä opetusta on klo 9–15. Valmennus sisältää lähipäivien lisäksi itsenäistä opiskelua, henkilökohtaista yritysneuvontaa, etätukea sekä ohjausta ja neuvontaa valmennuksen jälkeen. Käsillä-valmennuksessa opiskelija perehtyy vahvasti eri käsityötekniikoihin ja yrittäjyyteen, osallistuu erilaisiin kulttuuritapahtumiin sekä saa opastusta erilaisten käsityötapahtumien järjestämiseen.

Keväällä 2021 Käsillä-valmennuksessa alkaa kolme eri linjaa:

Näkövammaisten perinnekäsitöiden linja. Vahvistetaan perinnekäsityötaitoja ja opitaan uutta. Ohjelmassa on mm. punontaa, puuesineiden valmistusta ja viskan sidontaa. Lähiopetusta on viikoilla 3, 6, 9, 12,15 ja 18.

Rottinkihuonekalujen valmistus- ja korjauslinja. Tutustutaan perinteisten rottinkihuonekalujen valmistukseen ja korjaukseen sekä opetellaan mattopiiskan tekoa. Lähiopetusta on viikoilla 4, 7, 10, 13, 16 ja 19.

Erikoistekniikkalinja. Valmistetaan sisustukseen liittyviä tuotteita pehmeitä ja kovia materiaaleja yhdistäen. Tutustutaan mm. betoniin, luovaan kudontaan ja leimasin painantaan. Lähiopetusta on viikoilla 5, 8, 11, 14, 17 ja 20

Ilmoittaudu haluamallesi linjalle viimeistään 30.11.2020 mennessä joko osoitteessa webropol.com/s/kasilla-ilmoittaudu21kevat , puhelimitse 050 435 8800 (Hanna Karesjoki) tai sähköpostilla hanna.karesjoki@hun.fi

Jokainen hakija haastatellaan ja opiskelijavalinnat tehdään sen perusteella. Haastattelut pidetään viikolla 49.

Käsillä-valmennusohjelma ja kurssilla käytettävät materiaalit ovat valmennettaville maksuttomia. Matkat, majoitus ja ruokailut jäävät valmennettavan maksettavaksi.

Lisätietoja Käsillä-käsityöyrittäjävalmennuksesta: Hanna Karesjoki, p. 050 435 8800 hanna.karesjoki@hun.fi ja www.hun.fi/kasilla