Siirry sisältöön
Ilmoitukset

Yksilöllisiä kuntoutusjaksoja (15 vrk) Kuntoutus­-Iiriksessä keväällä 2019

Ilmoitus julkaistu

6.5.–10.5. jatkojaksot 29.7.–2.8. ja 4.–8.11. Ikäihmiset. Kuntoutuksessa keskitytään näköongelman/­vamman tuomaan toiminnalliseen haittaan, muiden aistien harjaannuttamiseen, jäljellä olevaan näkökykyyn, turvalliseen liikkumiseen ja apuvälineisiin. Jaksosi ohjelmat sisältävät sekä yksilöllistä että ryhmäohjelmaa.

20.–24.5. jatkojaksot 26.–30.8. ja 18.–22.11. Näkövammaisten fyysinen toimintakyky ja kommunikaatiotaidot. Kuntoutuksessa keskitytään fyysisen kunnon ja toimintakyvyn parantamiseen sekä kommunikaatiotaitojen kehittämiseen. Kommunikaatiotaitojen kehittäminen pitää sisällään pistekirjoituksen ja IT­ taitojen harjoittelua. Jaksosi ohjelmat sisältävät sekä yksilöllistä että ryhmäohjelmaa.

13.5.–17.5. jatkojaksot 30.9.–4.10. ja 10.–14.2.2020. Työssä olevat näkövammaiset ja -ongelmaiset. Kuntoutuksessa keskitytään työssä jaksamisen lisäämiseen, näkemisen ja muun toimintakyvyn haasteiden tukemiseen, näkemisen ja tietotekniikan apuvälineisiin sekä psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin parantamiseen. Jaksosi ohjelmat sisältävät sekä yksilöllistä että ryhmäohjelmaa.

Kaikki kuntoutukset ovat moniammatillisia yksilöllisiä kuntoutusjaksoja. Kuntoutusjaksolle hakeudutaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemus. Kirjoita hake­mukseen toivomasi yksilöllinen kuntoutus sekä aloitusajankohta ja liitä mukaan lääkärin B­lausunto tai kuntoutussuunnitelmasi. Lähetä allekirjoittamasi kuntou­tushakemus Kelaan. Huomioithan, että käsittely voi viedä aikaa, joten postitusta Kelalle ei kannata jättää viime hetkeen.

Kaikki kuntoutukset järjestetään Iiris­keskuksessa Helsingissä (os. Marjaniementie 74). Kelalta voit hakea myös matkakorvauksia ja työssäolevana kuntoutusrahaa.

Kuntoutus-Iiris

Lisätietoja:

sihteeri Kirsi Hirvonen p. 09 3960 4455, kirsi.hirvonen@nkl.fi,

terveydenhoitaja Jonna Pätynen p. 09 3960 4456, jonna.patynen@nkl.fi

www.nkl.fi/fi/etusivu/kuntoutus/hakeminen