Siirry sisältöön
Airut 2/2022

Tunnetko jo Omaveron tukitunnuksen?

Kuvakaappaus Omavero-nettisivusta.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Tukitunnus löytyy Omaveron Apua asiointiin -osion alta.
Teksti Virpi Jylhä

Omavero.fi-palvelussa on pari vuotta ollut käytössä niin sanottu tukitunnus, jonka avulla asiakaspalvelu näkee tapahtumasi ja pystyy auttamaan asiointiasi etäyhteydellä.

Omaveron tukitunnuspalvelu ei ole juurikaan ollut esillä, joten se on siksi jäänyt monelta huomaamatta. Tukitunnus voi kuitenkin olla iso apu Omaveron käytössä.

Mikä on tukitunnus?

Tukitunnus on Omaveron asiakastuen ”työkalu”, jonka avulla pystyt jakamaan näyttösisisällön asiakaspalvelulle.

Tukitunnus on numerosarja, jonka saat Omavero-sivulta sisäänkirjautumisen jälkeen ja jonka annat asiakaspalvelulle joko puhelimessa tai vaikka chat-palvelussa. Tukitunnus ei ole pysyvä, asiakaskohtainen tunnusluku, vaan vaihtuu joka kerta, kun kirjaudut Omaveroon. Yhden kirjautumisen aikana tunnus pysyy samana ja sen pystyy katsomaan uudelleen.

Kun apua tarvitessasi otat yhteyttä Omaveron asiakaspalveluun, voit hakea tukitunnuksen ja antaa sen asiakaspalvelulle. Tunnus haetaan Apua asiointiin -valikosta. Numerosarjan saatuaan asiakaspalvelu näkee, mitä olet siihen mennessä tehnyt ja pystyy ohjaamaan sinua palvelun käytössä.

Asiakaspalvelu ei tukitunnuksen avulla pysty toimimaan puolestasi, sillä laitteen hallinta jää tietoturvasyistä asiakkaalle. Sinä siis selaat palvelua ja kirjoitat tekstiä, mutta asiakaspalvelu näkee koko ajan tilanteen ja pystyy neuvomaan, mitä sinun pitää tehdä seuraavaksi.

Tukitunnus lakkaa toimimasta, kun kirjaudut ulos Omaverosta. Apua uudelleen tarvitessasi sinun on katsottava uusi tukitunnus.

Löytyykö tukitunnus ruudunluvulla?

Tukitunnuksen katsominen sujuu apuvälineohjelmilla parista saavutettavuusongelmasta huolimatta. Saavutettavuusongelmat on raportoitu yhdysvaltalaiselle ohjelmistotoimittajalle, joka on luvannut, että havaitut ongelmat korjataan.

Toimi näin: Kun tarvitset tukitunnusta

  1. Kirjaudu Omaveroon.
  2. Etsi Omaveron etusivulta kohta ”Apua asiointiin” ja valitse se.
  3. Valitse avautuvasta valikosta kohta ”Tukitunnus”.
  4. Näytölle tulee ikkuna, jossa kysytään vahvistus sille, että haluat katsoa tukitunnuksen. Vahvista.
  5. Seuraavaksi näytölle tulee tukitunnuksen sisältävä ikkuna. Jos haluat kopioida numerosarjan tai lukea sen merkki merkiltä, selaa ikkunan tekstiä nuoli-vasen-painikkeella taaksepäin. Tunnuksen pystyy kopioimaan leikepöydälle, josta sen voi liittää vaikka chat- tai sähköposti- viestiin.