Siirry sisältöön
Airut 8/2020

Mehmet Kasap johtaa Nutoria

Mehmet Kasap, Meri Kuusela, Miina Grönroos ja Joni Kokko.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Nutorin Mehmet Kasap (vas.), Meri Kuusela, Miina Grönroos ja Joni Kokko. Kuvasta puuttuu Markus Tihumäki.
Kuva: Elina Laaksonen

Näkövammaisten nuorisotoimijaryhmä Nutorin uudeksi puheenjohtajaksi on valittu 21-vuotias sosionomiopiskelija Mehmet Kasap Espoosta.

Teksti Anniina Latikka
Kuva Elina Laaksonen

Ensimmäisen kerran Mehmet Kasap osallistui Näkövammaisten liiton nuorisotoiminnan leireille 12-vuotiaana kotikaupungissaan Lappeenrannassa. Aluksi hieman ujo ja hiljainen nuori on osallistunut sen jälkeen lähes jokaiseen nuorisotoimen tapahtumaan teemasta riippumatta.

– Leirit ovat antaneet minulle paljon vertaistukea ja kavereita. Tämän vuoksi haluan itsekin olla järjestämässä hyviä ja laadukkaita tapahtumia näkövammaisille nuorille.

Mehmet Kasap on toiminut Nutorissa jo ennen nykyistä puheenjohtajakauttaan, sillä hänet valittiin Nutorin jäseneksi jo vuonna 2018.

– Kaksi ensimmäistä vuotta Nutorissa ovat olleet kiireisiä, Kasap sanoo.

Nutor suunnittelee valtakunnallista toimintaa 12–30-vuotiaille näkövammaisille ja vaikuttaa näkövammaisia nuoria koskeviin asioihin. Ryhmä ideoi ja järjestää erilaisia näkövammaisten nuorten tapahtumia,  kuten kesäleirin ja nuorisofoorumin.

Mehmet Kasap edustaa nuoria Näkövammaisten liiton valtuuston kokouksissa ja työelämäpalveluissa. Omaa tarinaansa ja näkövammaisten nuorisotoimintaa Kasap on esitellyt Jyväskylässä Oppimiskeskus Onervan tukijaksoilla. Lisäksi Kasap on edustanut näkövammaisia nuoria Educa-messuilla, Maailma Kylässä -festareilla ja Apuvälinemessujen Pimé Caféssa.

Uutta puheenjohtajaa voi kuvailla huumorintajuiseksi, rennoksi ja luotettavaksi. Hän on hyvä sekoitus nuorisotoiminnan kokemusta ja samalla uutta, virkistävää ajattelua.

Mehmet Kasapin kanssa töihin pääsevät Nutorin jäsenet Markus Tihumäki, Joni Kokko, Miina Grönroos ja Meri Kuusela.