Siirry sisältöön
Airut 11/2018

Näkövammaiset nuoret valitsivat uuden Nutorin

Uusi Nutor poseeraa ilta-auringossa ladon tai vajan oven edessä.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Kuvassa uuden Nutorin jäsenet: Keskellä Markus Tihumäki, takana Mehmet Kasap (vas.) ja Iida Lounela, etualalla puheenjohtaja Anniina Latikka (vas.) ja Miina Grönroos.
Kuva: Elina Laaksonen

Puheenjohtajaksi palasi jo viime vuonna puheenjohtajana toiminut Anniina Latikka.

Teksti Senni Hirvonen
Kuva Elina Laaksonen

Näkövammaiset nuoret ovat valinneet uuden valtakunnallisen nuorisotoimijaryhmän Nutorin. Sen puheenjohtajaksi alkavalle kaksivuotiskaudelle valittiin espoolainen Anniina Latikka, 24.

Lisäksi Nutoriin valittiin kaksi uutta jäsentä seuraavaksi kahdeksi vuodeksi: riihimäkeläinen Miina Grönroos, 18, ja tamperelainen Mehmet Kasap, 18. Heidän lisäkseen Nutorissa jatkavat edelleen ilmajokelainen Iida Lounela, 15, ja espoolainen Markus Tihumäki, 24.

Nutor suunnittelee valtakunnallista toimintaa 12–30-vuotiaille näkövammaisille ja vaikuttaa näkövammaisia nuoria koskeviin asioihin. Ryhmä ideoi ja järjestää erilaisia näkövammaisten nuorten tapahtumia kuten kesäleirin ja nuorisofoorumin.

Lisäksi Nutor tekee yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa ja pyrkii omalta osaltaan lisäämään suuren yleisön näkövammaistietoisuutta.

Löydä Nutor

Nutorin tavoittaa Facebookista (NKL Nuorisotoimi), Twitteristä (NKL_nutor), Instagramista (nkl_nutor) ja WhatsAppista (NKL Nuoriso) sekä nettiradio Nyöristä (www.nkl.fi/nyori). Lisää tietoa saat Näkövammaisten liiton nuorisotoiminnan suunnittelijalta Teemu Ruohoselta, puh. 050 596 5022 tai teemu.ruohonen@nkl.fi.