Siirry sisältöön
kasvo
Airut 2/2022
Kasvo

Kuntoutustiimin luotsaaja

Nainen hymyilee vaalea pieni villakoira sylissään. Naisella on vaaleat kiharat hiukset ja vihreä-puna-sävyinen villapaita.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Heini Liimatainen ja Aku-villakoira.
Kuva: Marika Mäkinen

Nimeni on Heini Liimatainen, olen järvenpääläistynyt Stadin tyttö ja työskentelen Näkövammaisten liiton Kuntoutus-Iiriksessä kuntoutuspäällikkönä. Koulutukseltani olen toimintaterapeutti yamk, sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen tutkinnolla.

Pisin työkokemukseni on liikenne- ja tapaturmavakuutuksesta korvattavan kuntoutuksen puolelta. Lisäksi olen työskennellyt liikuntavammaisten laitoskuntoutuksessa ja kehitysvammaisten sekä vaikeavammaisten palveluasumisen puolella eikä vammaisjärjestötyökään ole vierasta.

Toimin parikymmenhenkisen kuntoutuksen huipputiimin esihenkilönä. Tehtäviini kuuluu näönkuntoutuksen johtamista ja kehittämistä ja verkostoitumista liiton sisäisten ja ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Mielenkiintoista on, että voin päivittäin oppia uutta sekä näönkuntoutuksesta että Näkövammaisten liiton toiminnasta.

Vapaa-ajalla rentoudun käsitöiden ja musisoinnin parissa tai remontoin vanhaa omakotitaloamme. Vietän myös aikaani Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän hallituksen kokouksissa varmistamassa, että saattaen vaihto hyvinvointialueeksi toteutuu sujuvasti.

Olen myös muutaman kuukauden ajan ollut ihminen, jolla on villakoira, Aku. Ja vaikka en varsinaisesti ole koira- tai kissaihminen, koen että on myös etuoikeus työskennellä hyvin koulutettujen ja työhönsä vahvasti motivoituneiden ammattilaisten, opaskoirien, kanssa.