Siirry sisältöön
kasvo
Airut 1/2023
Kasvo

Yhdistysdemokratian puolustaja

Aatu Komsi.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Aatu Komsi.
Kuva: Marika Mäkinen
Teksti Marika Mäkinen

Olen Aatu Komsi, järjestötoiminnan suunnittelija Näkövammaisten liitosta. Olen ollut järjestötoiminnassa vapaa­ehtois- ja luottamuspuolella yli 20 vuotta. Koulutukseltani olen journalismiin suuntautunut medianomi ja olen ollut aiemmin töissä erilaisissa viestintätehtävissä.

Keskeisimmät tehtäväni liittyvät yhdistysten neuvontaan ja kouluttamiseen yhdistystoiminnan johtamisessa ja hallinnossa, kokemustoiminnassa ja STEA-asioissa. Pyrin myös välittämään tietoa liiton ja jäsenyhdistysten välillä ja kehittämään toiminnan eri osa-alueita, viimeisimmäksi näkövammaisten keskustelukanavien netikettiä ja vammaisneuvostojen jäsenten perehdytystä. Toisaalta rakastan myös koodaamista – esimerkiksi Sanakarttapankin olen koodannut ihan itse, koska pystyin.

On upeaa, kun voin omalla työlläni säästää muiden ihmisten työaikaa ja tarjota heille jotain erityisosaamista. Esimerkiksi STEA:n lomakkeiden täytössä neuvominen on antoisaa, koska tiedän, että suurin osa muista inhoaa sitä ja kokee siitä epävarmuutta. Yhdistysdemokratia, avoimuus ja osallisuus ovat kantavia arvoja kaikessa työssäni. Uskon, että yhteisöt, jotka pystyvät keskustelemaan avoimesti vaikeistakin asioista, ovat vahvempia.

Tärkeintä elämässäni ovat perhe ja lapseni. Lapset ovat myös mahtava tekosyy, joita ilman en kehtaisi mennä yksin HopLopiin tai pulkkamäkeen ja kaivelemaan tunneleita pihan lumikasoihin.

On myös ihan käsittämätön säkä, että olen saanut tällaisen työn, jossa pääsen tekemään juuri itselleni mieluisia asioita näin tärkeän asian hyväksi ja näin mukavassa työyhteisössä. Ja oppimaan vielä koko ajan uutta.