Siirry sisältöön

Airut 5/2018
16.5.2018

Lataa numero PDF:nä
Päätoimittaja Marika Mäkinen valkoisessa paidassa turkoosin seinän edessä. Kuvaan tulee pehmeä ja raikas luonnonvalo.
Pääkirjoitus
Marika Mäkinen

Pysäkkikuulutukset – vihdoinkin

Marianne Tenhami seisoo Iiriksen limenvihreän seinän edessä mustan koiransa Pekon kanssa. Hänen vieressään seisoo Johanna Reiman, joka katsoo Mariannea, puhuu mikrofoniin ja pitää vasemmassa kädessään jotain papereita. Tenhamilla on valkoinen neulepaita ja Reimanilla musta Opaskoirakoulun merkkiä kantava liivi.

Kiikarissa tässä numerossa

  • Vuoden koirakot valittiin
  • Dokumentti Sokeiden unet sai ensi-iltansa
  • Liikennemuutoksia Helsingin lähijuniin kesäksi
  • Tekoäly havaitsee silmäsairaudet
  • Ehdota vuoden äänikirjaa
Kaksi esimerkkikuvaa EU:n vammaiskortista, toinen miehen ja toinen naisen kuvalla. Kortti on sininen, siinä lukee isolla "EU Disability Card" ja sen alla lukee sama otsikko pistekirjoituksella.
Mari Tammisaari istuu sohvalla kannettavan tietokoneensa kanssa ja katsoo ruutua hymyillen.
Yläviistosta otettu kuva Jane Kärnästä, joka seisoo Uuden ylioppilastalon portakoissa. Hänen jaloissaan näkyvät portaisiin vasta teipatut uudet kontrastiteipit.
Tuija Ahtialansaari istuu sänkynsä reunassa ja neuloo jotakin sinisestä villalangasta.
Kuvankaappaus Airuen uudesta verkkolehdestä. Kuvassa on tämän lehden edellisillä sivuilla julkaistu juttu "Tervetuloa yliopistoon!". Jutun alussa on valokuva, jonka vasemmassa alareunassa on painike, jossa lukee: "Näytä kuvan suurikontrastinen versio". Kuvasta menee punainen nuoli toiseen kuvankaappaukseen, jossa painiketta on jo painettu ja kuvan kontrasti on merkittävästi voimakkaampi.
Everstinna-kirjan kansikuva
Kirjakorva: Everstinna

Meänkielen rankka oppitunti

Amu Urhonen istuu pyörätuolissaan keskellä käytävää ja katsoo hymyillen kameraan. Hänellä on mustat vaatteet, pitkä ruskea tukka ja lävistys alahuulessaan.
Vieraileva kolumnisti Amu Urhonen

Nämä kaikki yhdessä minussa