Siirry sisältöön
Airut 5/2019

Vuoden opaskoirakoksi Jari Pekola ja Leia

Kuvassa palkitut seisovat Iiriksen pääkäytävällä. Pekolalla on kädessään Vuoden opaskoirakon palkinto: puualustaan kiinnitetyt pienet opaskoiran valjaat. Kuvassa olevat koirat ovat mustia labradorinnoutajia.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Niina Miettinen ja Olivia-koira, Lauri Vanninen, Jari Pekola ja Leia sekä Kaisa Martinkauppi-Vanninen.
Kuva: Marika Mäkinen
Teksti ja kuva Marika Mäkinen

Näkövammaisten liiton Opaskoirakoulu valitsi vuoden koirakoksi Jari Pekolan ja opas Leian. Vuoden hoitoperhe on Lauri Vanninen ja Kaisa Martinkauppi-Vanninen ja vapaaehtoinen Niina Miettinen.

Opaskoirakoulu kiittää Jari Pekolaa aktiivisuudesta ja positiivisuudesta. Pekola ja Leia osallistuvat innokkaasti Opaskoirakoulun tapahtumiin ja Pekola on myös aina valmis kertomaan näkövammaisen elämästä opaskoiran kanssa ja toimii näin erinomaisena lähettiläänä näkövammaisuudelle ja opaskoiratyölle.

Vuoden hoitoperhe Lauri Vanninen ja Kaisa Martinkauppi-Vanninen ovat oppaina työskentelevien Toivon ja Niksin viikonloppu- ja lomaperhe. Vanniset ovat olleet pyy- teetön ja joustava hoitoperhe, jonka kodissa koirilla on ollut hyvä kehittyä tärkeään työhönsä.

Vuoden vapaaehtoinen Niina Miettinen toimii Opaskoirakoululla vapaaehtoisena ja koulutuksessa olevan Olivia-koiran pentuperheenä. Lisäksi Miettinen tekee vapaaehtoisena työtä Opaskoirakoulun pikkupentu- kursseilla.

Vuoden koirakko, hoitoperhe ja vapaaehtoinen julkistetaan vuosittain kansainvälisenä opaskoirapäivänä huhtikuun viimeisenä keskiviikkona.