Siirry sisältöön
Artikkeli

Ravitsemussuositukset päivitettiin

Airut 3/2025

Uudet kansalliset ravitsemussuositukset julkaistiin loppuvuodesta 2024. Niiden myötä suosituksiin tuli päivityksiä, jotka pohjautuvat tutkittuun tietoon.

Artikkeli

Teknologia hyvinvoinnin tukena

Airut 2/2025

Hyvinvointiteknologia on tänä päivänä suosittua. Sen avulla voi saada lisää motivaatiota ja iloa sekä treenaamiseen että arkiaktiivisuuteen. Esimerkiksi älykelloa voi käyttää oman hyvinvoinnin seuraamiseen ja lihasvoimaharjoittelun tukena.

Artikkeli

Mitä jos kipu on osa arkea?

Airut 5/2024

Kipu on elintärkeä mekanismi, ja tavallisesti kehon tapa viestittää vaarasta tai uhasta. Jos laitat kätesi vahingossa kuumalle liedelle, kipu viestii aivoille vaarasta saman tien.

Artikkeli

Onko terveystilisi saldo plussalla vai miinuksella?

Airut 3/2024

Ruuan kotiinkuljetus, älypuhelimet, verkkoasioinnit ja yltäkylläisyyttään uhkuvat kauppojen hyllyt. Mahtavia arkea helpottavia asioita, jotka ovat kuitenkin saaneet luontaisen liikkumisemme katoamaan lähes olemattomiin.

Artikkeli

Voiko seksuaalisuutesi hyvin?

Airut 2/2024

Kelpaanko tällaisena? Olenko rikki vammani vuoksi? Olenko haluttava? Pystynkö tuottamaan toiselle mielihyvää? Miten harrastaa hyvää seksiä? Näitä kysytään usein seksuaaliterapeutin vastaanotolla.

Artikkeli

Näkövamma on ensisijaisesti liikuntavamma

Airut 1/2024

Liikkumisen suositukset ovat kaikille varmasti jollakin tavalla tuttuja, kuten myös tieto siitä, että suomalaisten liikkuminen on vähentynyt dramaattisesti viime vuosina. Näkövamma vaikuttaa vahvasti liikkumiseen ja voi ääritapauksessa jopa estää sen.

Artikkeli

Otatko lääkkeesi oikein?

Airut 5/2023

Näkövammaisilla on vähemmän lääketietoa ja isompi riski hoidosta johtuviin haittoihin kuin näkevillä. Turvallisen lääkkeiden käytön mahdollistavat hyvä perustietämys, sujuva yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja sitoutuminen annettuihin ohjeisiin.

Artikkeli

Syövän hoito kehittyy

Airut 4/2023

Jokaisessa suvussa se vierailee, joihinkin se asettuu asumaan. Kyse on usein pelkoa viljelevästä syövästä. Yhä harvemmalle se koituu kuitenkaan kohtaloksi viime vuosina vauhdilla kehittyneen syöpätutkimuksen ansiosta.

Artikkeli

Terveyttä lähiluonnosta

Airut 3/2023

Näkökyvyn puuttuminen ei estä saamasta luonnosta täysimittaisesti sen tarjoamia monipuolisia terveysvaikutuksia. Luonnossa virkistyvät aistien lisäksi aivot.