Siirry sisältöön
Artikkeli

Voiko seksuaalisuutesi hyvin?

Airut 2/2024

Kelpaanko tällaisena? Olenko rikki vammani vuoksi? Olenko haluttava? Pystynkö tuottamaan toiselle mielihyvää? Miten harrastaa hyvää seksiä? Näitä kysytään usein seksuaaliterapeutin vastaanotolla.

Artikkeli

Näkövamma on ensisijaisesti liikuntavamma

Airut 1/2024

Liikkumisen suositukset ovat kaikille varmasti jollakin tavalla tuttuja, kuten myös tieto siitä, että suomalaisten liikkuminen on vähentynyt dramaattisesti viime vuosina. Näkövamma vaikuttaa vahvasti liikkumiseen ja voi ääritapauksessa jopa estää sen.

Artikkeli

Otatko lääkkeesi oikein?

Airut 5/2023

Näkövammaisilla on vähemmän lääketietoa ja isompi riski hoidosta johtuviin haittoihin kuin näkevillä. Turvallisen lääkkeiden käytön mahdollistavat hyvä perustietämys, sujuva yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja sitoutuminen annettuihin ohjeisiin.

Artikkeli

Syövän hoito kehittyy

Airut 4/2023

Jokaisessa suvussa se vierailee, joihinkin se asettuu asumaan. Kyse on usein pelkoa viljelevästä syövästä. Yhä harvemmalle se koituu kuitenkaan kohtaloksi viime vuosina vauhdilla kehittyneen syöpätutkimuksen ansiosta.

Artikkeli

Terveyttä lähiluonnosta

Airut 3/2023

Näkökyvyn puuttuminen ei estä saamasta luonnosta täysimittaisesti sen tarjoamia monipuolisia terveysvaikutuksia. Luonnossa virkistyvät aistien lisäksi aivot.

Artikkeli

Kun elimistö hyökkää itseään vastaan

Airut 5/2022

Autoimmuunitaudissa elimistön puolustusreaktio kohdistuu omia kudoksia vastaan. Autoimmuuni­tauteja sairastavien määrä on lisääntynyt, mutta tautien syy on yhä tuntematon.

Artikkeli

Aktiivinen elämä, hyvä elämä

Airut 1/2022

Näkövamma heikentää ikääntyneiden terveyteen liittyvää elämänlaatua, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta. Toimeliaisuudella ja asenteella voi kuitenkin vaikuttaa merkittävästi omaan hyvinvointiinsa.