Siirry sisältöön
Airut 5/2019

Keppipussukka on valkoisen kepin suoja

Kuvissa valmistuu keppipussukoita
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Keppipussukoita valmistuu eri väreissä ja hauskoilla kuoseilla. Litteyden ansiosta pussukka voidaan myös helposti postittaa tilaajalle.
Kuva: Pohjanmaan Näkövammaiset ry, Alavus-Ähtäri Näkövammaisten kerho
Teksti Anjuta Haapa-aho
Kuvat Pohjanmaan Näkövammaiset ry, Alavus-Ähtäri Näkövammaisten kerho

Ähtärissä Pirkanlinnan puuhapajassa valmistuu käsityönä valkoiselle kepille suojapussukoita, joita tekevät Alavuden ja Ähtärin näkövammaisten kerholaiset.

Pussukoiden idea on hyvin käytännöllinen. On ikävää laittaa mahdollisesti likainen keppi pöydälle, tuolille tai laukkuun. Lattialla keppi helposti katoaa tai vaihtaa omistajaa, mutta pussukan ansiosta sitä voi säilyttää siististi pussissa pöydällä tai laukussa. Aikaisemmin kerholaiset ovat kuulleet keppiä pidettävän muun muassa froteesukassa ja kenkäpussissa. Pussukalle, johon kepin voi sujauttaa näppärästi oli selkeästi kysyntää. Kiristysnyöristä saa myös hyvän kantokahvan.

Koska valkoisia keppejä on erilaisia eri käyttötarkoituksiin, pussukoita voi tilata toivemittojen mukaan ja esimerkiksi nimikirjaimet voidaan kirjailla pussiin.

Pussukoissa pyritään käyttämään materiaaleja, jotka kestävät kosteutta ja pesua, minkä lisäksi kankaan on oltava sopivasti liukasta, jotta kepin saa helposti pussin sisään.

Kerholaisilta voi tilata keppipussukoita. Pussukan koko on noin 30 cm x 10–12 cm ja hinta alkaen 10 e+ postikulut. Tuotto menee Alavus-Ähtäri Näkövammaisten kerhon toimintaan. Lisätietoja: Anna-Liisa Marttila, p. 045 881 3059, annaliisa.marttila55@gmail.com tai Tuula Hautamäki, p. 0400 926 414, tuula.hautamaki2@gmail.com.