Siirry sisältöön
Airut 10/2018
Kiikarissa

Specsavers lahjoitti 20 000 euroa näkövammaistyölle

Kaisa Mäkäräinen ja Sari Loijas pitelevät yhdessä kameralle isoa 20 000 euron sekkiä Specsaversin myymälässä.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Kaisa Mäkäräinen (vas.) ja Näkövammaisten liiton puheenjohtaja Sari Loijas sekin luovutustilaisuudessa.
Kuva: Marika Mäkinen

Näkövammaisten liiton yritysyhteistyökumppani Specsavers tarjosi kesällä liikkeissään ilmaisen näöntutkimuksen ja teki jokaista tehtyä tutkimusta kohden lahjoituksen näkövammaistyölle.

Yhteensä Specsavers lahjoitti näkövammaisten arkea tukevaan toimintaan 20 000 euroa. Specsavers lahjoitti potin Näkövammaisten liitolle syyskuussa Joensuussa.

Lahjoitussekin luovutti kampanjan keulakuva ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen Näkövammaisten liiton puheenjohtaja Sari Loijakselle.

Specsaversin linjausten mukaisesti Näkövammaisten liitto jakaa potin 14 alueyhdistyksensä kesken näkövammaisten arkea tukevaan työhön.

Päivyri loka-marraskuu

15.10.

Valkoisen kepin päivä
White Noise -näyttely Helsingissä

”Cosby ei ole vaarallinen. 81-vuotiaat sokeat miehet, jotka eivät tule toimeen omillaan, eivät ole vaaraksi kuin ehkä itselleen.”

Raiskauksesta tuomitun näyttelijän Bill Cosbyn asianajaja Joseph P. Green esittäessään Cosbyn rangaistukseksi vankilatuomion sijaan kotiarestia, CNN.com 24.9.

Näytä kuvan suurikontrastinen versio Suurena kuvaa

Sokkoteatteriesitys Proxima 8 on kauhumatka avaruuteen

Teatteri Tuikkeen Proxima-esityksessä katsojien silmät on peitetty koko esityksen ajan ja näköaistin sijaan hyödynnetään laajasti haju-, kuuloja tuntoaistia. Katsojia ei satuteta, eikä heidän omaisuuttaan vahingoiteta – mutta heihin saatetaan koskea.

Proxima 8 sijoittuu tulevaisuuteen, jossa tähtijärjestelmien väliset lennot ovat arkipäivää. Proxima Groupin tarjoamilla matkoilla matkustajat nukkuvat turvallisesti syväunta kapseleissaan samalla, kun turvallisuudesta ja elintoiminnoista huolehtivat miehistö ja aluksen tekoäly. Mutta reittilento muuttuukin kauhujen matkaksi, jossa kukaan ei ole turvassa.

Lisätietoa, liput ja esitykset: teatterituike.fi

Näytä kuvan suurikontrastinen versio Suurena kuvaa
Laura Birn näyttelee Tyhjiössä.
Kuva: Peter Flinckenberg / Bufo

Tyhjiö-elokuva MovieReading-sovellukseen

Aleksi Salmenperän romanttinen komedia Tyhjiö on kuvailutulkattu MovieReading-sovellukseen. Elokuva sai ensi-iltansa 28.9.

Tyhjiö kertoo parisuhteista, taiteesta, onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Pääosia näyttelevät Laura Birn ja Tommi Korpela. Elokuvan on kuvailutulkannut Anu Aaltonen.

Tarvitsetko kulttuurikaveria?

Kulttuuriluotsi on koulutettu vapaaehtoinen, jonka voi pyytää mukaan muun muassa museoihin, teatteriin, konserttiin tai kulttuurikävelylle. Toiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka kaipaavat tai tarvitsevat seuraa tai tukea kulttuurikohteissa käymiseen.

Kulttuuriluotsitoiminta on kuntien tai järjestöjen ylläpitämää vapaaehtoistoimintaa, jolla edistetään kulttuurin saavutettavuutta. Kulttuuriluotseja on yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla Suomessa.

Kulttuuriluotsitoiminnan uusilta verkkosivuilta voit muun muassa pyytää luotsia seuraksesi, aloittaa luotsitoiminnan paikkakunnallasi tai ilmoittautua kulttuuriluotsauksen kohteeksi.

Lisätietoa kulttuuriluotsin tilaamisesta: http://kansalaisareena.fi/luotsit/

Näytä kuvan suurikontrastinen versio Suurena kuvaa
Kuva: Aatu Komsi

Peruspankkipalvelut helposti ja selkeästi

OP Saavutettava on helppokäyttöinen verkkopankkipalvelu. Sivustolle myönnettiin Saavutettavuus huomioitu -leima kesäkuussa.

Palvelulla voi hoitaa maksut ja rahan siirron omalle tilille sekä tarkastella tilejä ja tilitapahtumia. Palvelua voi käyttää niin matkapuhelimella, tabletilla kuin tietokoneella. Se toimii myös ilman hiirtä pelkän näppäimistön avulla ja tukee ruudunlukijoita. Palvelua voi käyttää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

OP Saavutettava ei vaadi rekisteröitymistä tai tilausta, vaan se on kaikkien OPn asiakkaiden käytössä verkkopalvelutunnuksilla.