Siirry sisältöön
Artikkeli

Kannattaako äänikirjoista maksaa?

Airut 5/2021

Linda L. on äänikirjojen suurkuluttaja, jota Celian äänikirjat viihdyttävät kännykällä kuunneltuna lenkillä ja kotiaskareissa. Mutta nyt kirjaston valikoimassa ei ole kirjaa, jonka hän palavasti haluaisi lukea. Kaupallisia äänikirjapalveluita on useita, mutta pystyykö sokea kirja-ahmatti käyttämään niitä ruudunlukuohjelman varassa?

Artikkeli

Minna Pöntys on Ylen saavutettavuusvastaava

Airut 4/2021

Nuori sokea nainen istuu opaskoira jaloissaan sohvalla. Sormet ovat puristuneet kaukosäätimen ympärille. Naisen ilme on jännittynyt. Television näytöllä elokuvan tapahtumat vierivät kiivaaseen tahtiin. Kuuluu räjähdys ja samaan aikaan vaimea puheääni selostaa ytimekkäästi elokuvan käänteitä.

Artikkeli

Aikuisten lelulaatikolla

Airut 5/2020

Seksuaalisuus on osa jokaista ihmistä, ja yksi tapa toteuttaa seksuaalisuuttaan ovat kumppanin kanssa tai yksin käytettävät seksivälineet. Näkövammainen joutuu hankintoja suunnitellessaan miettimään saavutettavuusnäkökohtia aivan kuten ruoan verkkokauppaa valitessaan.

Artikkeli

Elokuvan saavutettavuus on vielä alussa

Airut 5/2020

Pitääkö elokuvan olla saavutettavaa?

– Pitää. Kulttuuripalvelut kuuluvat kaikille, sanoo Näkövammaisten liiton Saavutettavuusteko-palkinnon toukokuussa voittanut Harri Ahokas.

Artikkeli

Esteettömyyden edistämistä Saksassa

Airut 3/2020

Saksassa asuu yli 15 000 suomalaista. Yksi heistä on Eeva Rantamo, jolla on esteettömyysalan toimisto Kölnissä yhdessä saksalaissyntyisen miehensä Martinin kanssa.