Siirry sisältöön
Airut 8/2020
Yleisönosasto

Koronaepidemian hyvät ja huonot puolet

Muistan ajan, kun Suomessa ei vielä ollut koronaa. Sain käydä silloin mummilla, ravintoloissa, kahviloissa yms. Lisäksi sain käydä Ystävätuvalla ja markkinoilla. Lisäksi osallistuin lähiopetukseen ammattiopisto Livessä Leppävaaran toimipaikassa. Opiskelin siellä Telma-koulutuksessa toista vuotta. Valmistuin opinnoistani heinäkuussa 2020.

Koronaepidemian hyvät puolet ovat olleet, että saan ulkoilla lasten kanssa, käydä kaupassa, tavata vanhempiani ja sisaruksiani, lenkkeillä ja leipoa ja tehdä muita asioita kotona. Voin myös kuunnella ohjelmia YLE Areenasta.

Koronaepidemian huonoihin puoliin kuuluu, että en saa tavata isovanhempia enkä voi osallistua lähiopetukseen Telma-opinnoissani, vaan opinnot jatkuvat etänä. En saa halata ja kätellä muita ihmisiä, koska täytyy pitää turvaväli. En myöskään pääse Ystävätuvalle enkä saa kutsua kavereita kylään. En pääse ravintoloihin, kahviloihin, tapahtumiin ynnä muihin sellaisiin.

Olen onnellinen, kun korona loppuu jossain vaiheessa, ja saan käydä ravintoloissa ja kahviloissa ja tehdä muita sellaisia asioita, jotka nyt on jäänyt tekemättä. Täytän kohta 18 vuotta.

Kasper Rajakari