Siirry sisältöön

Airut 7/2021

Lataa numero PDF:nä
Nainen, jolla pitkät tummat hiukset, musta jakku ja musta pusero, jossa on punainen kuvio.
Pääkirjoitus

Kenen ääni kuuluu?

Kaksi vaaleahiuksista naista hymyilee kukat käsissään. Toisella on musta paita, toisella oranssi.

Kiikarissa tässä numerossa

  • Pöllöpalkinto Aaltoselle ja Pöntykselle
  • Näkövammaisten liiton 94-vuotissyntymäpäivä 28.1.
  • ”E-kirjojen saavutettavuudessa on surullisen paljon parannettavaa”
  • Kari Vähänen ikuistettiin
  • Vammaisjärjestöt ottivat kantaa vammaispalvelulakiin
  • Sari Kokko jatkaa Vammaisfoorumin johdossa
  • Suomen Kuurosokeat 50-vuotias
  • Pisteitä juhlitaan 4.1.

 

 

Neljä Airuen kantta 2000-luvulta.
Elokuvasali ja valkokankaalla kuva, jossa lukee ”Elämyksellistä elokuvailtaa!” Toivottavat Näkövammaisten liitto ja Specsavers.”
Tummapartainen silmälasipäinen mies tonttulakki päässään seisoo keskellä katua. Takana värikkäitä taloja ja autoja kadun varsilla.
Kaksi kuvaa. Vasemmanpuoleisessa kaksi mustaa pariovea ja punaista seinää. Ovien yläpuolella lukee "Dialog im dunkeln, eine ausstellung zur entdeckung des unsichtbaren" ja pistekirjoitusta. Oikealla kaksi henkilöä laittamassa käsiään koskettelulaatikon reikiin. Seinässä lukee "touching - tasten".
Harmaahiuksisen miehen vakavat kasvot. Kasvoja kehystävät Näkövammaisten liiton graafisen ilmeen värikkäät pistekirjoitusta mukailevat pallokuviot. Vieressä punainen pyöreä "leima", jossa lukee "Aluevaalit 2022".
Kaksi nuorta, joista vasemmanpuoleisella on ruskea huppari, ruskeat silmät ja hiukset ja huppu päässä. Oikeanpuoleisella on vaaleat hiukset, silmälasit ja punavalkoraidallinen paita.
Punainen formula-auto. Takana pölypilvi.
Näyttelijöitä ja kuorolaisia roolivaatteissaan. Osalla on valkoiset kauluspaidat, kahdella on värikäs viitta. Kahdella on musta hattu. Yhdellä on valkoinen pitsihattu. Yksi pitelee käsissään panhuilua.
Nainen ulkona, taustalla puu, jossa oransseja lehtiä. Naisella on ruskeat hiukset ja silmälasit. Vihreä kaulahuivi. Aurinkolasit pään päällä.
Vieraileva kolumnisti

Kävely kunnanvaltuustoon