Siirry sisältöön
Artikkeli

Näkövamma on ensisijaisesti liikuntavamma

Airut 1/2024

Liikkumisen suositukset ovat kaikille varmasti jollakin tavalla tuttuja, kuten myös tieto siitä, että suomalaisten liikkuminen on vähentynyt dramaattisesti viime vuosina. Näkövamma vaikuttaa vahvasti liikkumiseen ja voi ääritapauksessa jopa estää sen.

Artikkeli

Otatko lääkkeesi oikein?

Airut 5/2023

Näkövammaisilla on vähemmän lääketietoa ja isompi riski hoidosta johtuviin haittoihin kuin näkevillä. Turvallisen lääkkeiden käytön mahdollistavat hyvä perustietämys, sujuva yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja sitoutuminen annettuihin ohjeisiin.

Artikkeli

Terveyttä lähiluonnosta

Airut 3/2023

Näkökyvyn puuttuminen ei estä saamasta luonnosta täysimittaisesti sen tarjoamia monipuolisia terveysvaikutuksia. Luonnossa virkistyvät aistien lisäksi aivot.

Artikkeli

Näin varaudut talven liukkaisiin

Airut 1/2023

Liukkaisiin keleihin on hyvä varautua. Kaatuminen on yleistä, mutta vammojen minimoimiseksi sitä kannattaa harjoitella. Liukastumis- ja kaatumistapaturmat ovat yleisiä ja niistä aiheutuu merkittäviä kustannuksia. Joka kolmas suomalainen liukastuu ainakin kerran talven aikana.

Artikkeli

Tunnista muistisairauden ensioireet

Airut 6/2022

Muistisairaudet ovat aivorappeumasairauksia, jotka johtavat muistin ja muun tiedonkäsittelyn heikkenemiseen, joita ovat muun muassa oppiminen, keskittyminen, puheen ymmärtäminen ja tuotto, toiminnan ohjaus, hahmottaminen ja sosiaalinen käyttäytyminen. Mitä vanhemmaksi elämme, sen suurempi riski on sairastua johonkin muistisairauteen.

Artikkeli

Käytä kehoasi monipuolisesti

Airut 4/2022

Näkövamman myötä liikkuminen muuttuu varovaisemmaksi, mikä vaikuttaa kehon toimintaan.

Kehon vetreyteen voi vaikuttaa monipuolisella liikunnalla.

Artikkeli

Askarruttaako alkoholin käyttö?

Airut 3/2022

Alkoholin käyttö lisääntyy kesällä.

Päihdehuolen herätessä avun hakeminen on tärkeää näkövammasta huolimatta.