Siirry sisältöön
Airut 10/2018
Aktivisti

Parahin avustajani

Olli Lehtinen seisoo pöydän vieressä ja napittaa keltaisen paitansa kaulusta tai avaa sen nappeja.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Teksti Olli Lehtinen

Jotta yhteistyömme sujuisi mutkattomammin, toivoisin sinun ottavan huomioon pari toivettani.

1. Toivon ettet poistuisi paikalta, kun puhun sinulle. Avustajan vastaus: Jos en ole vieressäsi, en ollut siinä aikaisemminkaan. Jos olen poissa, olen suorittamassa minulle antamaasi tehtävää.

2. Kun siirrät tavaran paikkaa, voisitko kertoa, minne laitat tavaran. Vastaus: Kerron aina, mihin tavaran laitan. Yleensä et kuuntele.

3. Toivon, että kuvailisit vivahteikkaammin ja monipuolisemmin. Vastaus: Yritä keskittyä, kun kuvailen. Jos et hahmota, älä irvistele. Mielikuvitukseni ei lennä, kun pelkään.

4. Jos minulla on jokin sovittu meno, voisitko muistuttaa siitä. Eilen unohtui hammaslääkäri. Vastaus: En voi ottaa 100 % vastuuta arjestasi. En ole aina paikalla enkä ole managerisi tai huoltajasi.

5. Hampaaseeni on tullut reikä, ja painoni on noussut. Voisitko ostaa vähemmän sokerista syötävää. Vastaus: Pyydät ostamaan herkkuja. Jos en osta, kiukuttelet.

6. Jos ostat karkkipussin meille puoliksi, voisitko antaa puolet karkeista minulle. Voitko olla syömättä parhaita karkkeja. Vastaus: Kätesi on pussilla koko ajan. Vaikka sinulla on vamma, sinun ei kuulu saada enemmän.

7. Koska en näe mitä teet, on välillä vaikea luottaa, että asiat tulevat oikein tehdyiksi. Älä avustuskiusaa! Vastaus: Usein on vaikea toimia, koska olet harhaisuuteen saakka pikkutarkka ja kuvittelet pystyväsi tekemään paremmin, vaikket pystyisi ollenkaan.

8. Kun etsin jotain, voisitko olla huutamatta kauhusta. Vastaus: Pahoittelut. Säikähtäminen on spontaani reaktio, kun kauhukätesi lähestyy särkyvää esinettä ja syntyy vaaratilanne.

9. Haluaisin toimia ekologisesti ja kulkea asunnossani ilman valoja. Vastaus: Olet enemmän saita kuin ekologinen. Sähkölaskusi on minimaalinen. Tulisi kalliimmaksi, jos minä kulkisin pimeässä.

10. Pelaaminen on hyväksi mielenvirkeydelle. Toivon sinun avustavan enemmän pelaamisessa. Vastaus: Olet hävinnyt jo tarpeeksi nettipokerissa, ja sain pelisivuilta koneelleni viruksen.

11. Olisi joskus mukava viettää iltaa yhdessä pitkän kaavan mukaan. Vastaus: En uskalla. Heilut kuin heinämies ja puhut kummallisia selvin päinkin.

12. Voisitko vastata puhelimeen. Vastaus: Parahin avustettava. Pahoittelen, etten ole enää vastannut soittoihisi, ja tietenkin siihen on syynsä. Olet 60-vuotias, 40 vuotta minua vanhempi. En kykene venymään äidiksesi, orjaksesi ja tyttöystäväksesi. Toivon, että löydät pian uuden avustajan.

Olli Lehtisen mielestä kaikkien ammattitaito ei riitä avustettavana olemiseen.