Siirry sisältöön
paakirjoitus
Airut 1/2022
Pääkirjoitus

Uuden Airuen aika

Nainen, jolla on ruskeat olkapäille ulottuvat hiukset, joissa on vaaleita raitoja. Pyöreät silmälasit. Vaaleansininen paitapusero.
Näytä kuvan suurikontrastinen versio Näytä kuvan normaali versio Suurena kuvaa
Teksti Marika Mäkinen, päätoimittaja

Jos luet Airuen printtilehteä, kädessäsi on nyt erinäköinen lehti kuin aiemmin. Toivottavasti ensivaikutelmasi lehdestä on myönteinen.

Airuen uudistusprosessi on kestänyt puolisen vuotta. Matka tähän hetkeen on kuitenkin ollut oikeasti paljon pidempi, sillä uudistaminen on ollut suunnitteilla jo useita vuosia.

Edellisen kerran Airuen ulkoasu uudistettiin vuonna 2008. Nyt oli siis jo korkea aika! Siksi olemmekin aivan erityisen iloisia ja ylpeitä lopputuloksesta, jonka nyt voimme tarjota lukijoillemme.

Olemme pyrkineet luomaan lehdellemme raikkaan ja selkeän yleisilmeen ja samalla saattamaan lehden visuaalisesti yhteensopivaksi liiton graafisen ilmeen kanssa. Lähtökohtana koko prosessissa on tehdä lehteä, jota on helppo lukea heikollakin näöllä. Apua olemme saaneet kuusihenkiseltä eri tavoin heikkonäköisten lukijoidemme testiryhmältä, joka kommentoi lehden taittoa prosessin aikana.

Ulkoasu-uudistuksen yhteydessä myös lehden sisältöä on osin uusittu. Luvassa on uusia sarjoja ja uusia paloja Kiikarissa-palstalle. Lehden kolumnistitkin ovat vaihtuneet: Tytti Matsinen ja Olli Lehtinen ovat jääneet pois. Heille molemmille lämmin kiitos tärkeiden aiheiden esiintuomisesta ja kiinnostavista näkökulmista!

Tutustu lehteen rauhassa ja anna palautetta osoitteeseen airut@nkl.fi. Toivotan sinulle lukuiloa!